Przejdź do treści

Blichowa Bistro

Stawiamy na sezonowość oraz lokalnych dostawców. W naszym menu pozwalamy sobie również na odrobinę szaleństwa i nieprzewidywalności. Mamy nadzieję, że damy się Państwu pozytywnie zaskoczyć.

Nasi kucharze łączą tradycje kuchni polskiej ze smakami kuchni świata, tworząc autorskie dania w duchu slow food.

Stałą ofertę menu urozmaicamy daniami dnia, więc codziennie czeka na Państwa coś nowego. Dokładamy wszelkich starań, by wizyta u nas była pełna smaku i radości.

menu

Historia

Dlaczego Blichowa?

Blichowa to przedwojenna nazwa dzisiejszej ulicy Partyzantów. Swoją nazwę wzięła od tradycji bielenia sukna nad rzeką Białką.

 

Produkty i dostawcy

W naszej kuchni dokonujemy szerokiej selekcji produktów z ofert wielu dostawców, dlatego finalnie używamy składników sprawdzonych, które spełnią oczekiwania naszych kucharzy, a docelowo naszych gości.

Staramy się, aby produkty dostarczane do nas pochodziły z rodzimego rynku m.in.: wielokrotnie nagradzany przetwórca mięsa wieprzowego z rasy złotnickiej Nowicki Naturalnie, specjalista od sezonowania mięsa wołowego Polskie Steki, dostawca win do najlepszych restauracji - Winne Pola - a także wielu mniejszych lokalnych dostawców.